Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще се изправят един срещу друг в голямото дерби от Висшата лига на "Олд Трафорд" в събота от 14:30 часа българско време.

В началото на октомври двата тима играха на "Етихад", като тогава "гражданите" тотално надиграха своя съперник и спечелиха с 6:3, а нападателят на тима Ерлинг Холанд се отчете с хеттрик.

Сега ситуацията в двата тима е доста различна, като "червените дяволи" са в серия от осем поредни победи във всички турнири, а в последните си шест двубоя тимът е допуснал само един гол.

Отборът на Пеп Гуардиола е по-колеблив, като преди няколко дни отпадна в четвъртфиналите на Карабао Къп след загуба от Саутхемптън, а в последния ден на миналата година загуби точки при домакинството си на Евертън във Висшата лига. Сити записа и поражение от Брентфорд у дома точни преди началото на Световното първенство в Катар.

Въпреки това Манчестър Сити заема второ място в класирането с 39 точки, пет по-малко от лидера Арсенал, докато Юнайтед са на четвърта позиция с актив от 35 точки. За Сити победата на "Олд Трафорд" е задължителна, за да не бъде допуснато допълнително изоставане от първото място, докато Юнайтед има нужда от точки в битката за класирането в топ 4.

"Трябва да сме смели, да вярваме на действията си и да играем нашата игра. Взехме си урока от последния мач със Сити (загуба с 3:6), от тогава показваме голям прогрес. Трябва да продължим този процес", коментира мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг. "Формата на Манчестър Юнайтед не ме изненадва, те са Манчестър Юнайтед. Те са в позиция, в която трябва Юнайтед да бъде", каза неговият колега Пеп Гуардиола.

Манчестър Юнайтед ще бъде без контузените Диого Дало и Дони ван де Беек, а почти сигурно двубоя пропуска и нападателят Антони Марсиал, което означава, че най-вероятно намиращият се в страхотна форма Маркъс Рашфорд ще трябва да застане на върха на атаката. За Манчестър Сити извън сметките е централният защитник Илкай Гюндоган.

Мачът между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити започва в 14:30 часа българско време.